فهرست مطالب

نشریه مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی
سال چهاردهم شماره 54 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی صحاف زاده، ناصر باقری مقدم*، میثم شهبازی صفحات 1-22

    در این پژوهش کیفی که از نوع توصیفی بوده و با راهبرد پژوهش مطالعه موردی انجام گرفته، نظام نوآوری صنعت نفت ایران در قالب اتخاذ رویکرد توامان ساختاری و کارکردی (رویکرد سیستمی) به طور عمیق و در بافت طبیعی خود از دید مشارکت کنندگان موردمطالعه و تحلیل قرار گرفته است. در این پژوهش بر مبنای چارچوب نظری مشتمل بر پنج مولفه سیستمی نظام نوآوری، بازیگران و ارتباطات فی مابین آن ها بررسی شده اند. به منظور تامین روایی سازه ای از ماخذ اطلاعاتی چندگانه (مصاحبه ها، مشاهدات و تحلیل اسناد) و برای حصول روایی بیرونی از نظریه های پیشین به عنوان چارچوب نظری اولیه پژوهش استفاده شده است. همچنین جذب و توسعه دانش و فناوری های راهبردی صنعت نفت به عنوان کارکرد اصلی نظام شناسایی و سه زیرکارکرد برای آن معرفی شد. درمجموع شناسایی 29 چالش ساختاری و کارکردی موجود از منظر خبرگان، مکمل شناخت از این نظام بوده و نهایتا پیشنهاد های سیاستی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: نظام نوآوری، رویکرد سیستمی، توسعه فناوری و نوآوری، صنعت نفت ایران
  • سیروس طهماسبی زاده، منیژه حقیقی نسب*، افسانه زمانی مقدم صفحات 23-44

    امروزه نفت کالایی راهبردی در جهان است که گذشته از محوریت در امر توسعه، موجب فعال تر شدن ظرفیت های صنعتی و یا ایجاد ظرفیت ها و صنایع جدید می شود. با توجه به اهمیت کارآفرینی سازمانی در صنعت حفاری نفت و گاز، پژوهش حاضر باهدف مدل سازی ساختاری تفسیری کارآفرینی سازمانی در صنعت حفاری نفت و گاز انجام شد. این مطالعه توسط روش تحقیق آمیخته و به کمک ابزار مصاحبه و پرسشنامه و توسط روش های تحلیل محتوا و مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) انجام گردید. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی، مدیران ارشد و میانی شرکت حفاری شمال هستند. در این مطالعه از روش نمونه گیری هدفمند برای انتخاب خبرگان استفاده شده و انتخاب خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. با توجه به این موضوع، تعداد 12 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی، کارکنان شرکت حفاری شمال می باشند که توسط نمونه گیری در دسترس، 30 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. مطابق با نتایج بخش کیفی، درنهایت 5 بعد، 14 مولفه اصلی و 119 مولفه فرعی برای کارآفرینی سازمانی در شرکت حفاری شمال شناسایی شدند. همچنین نتایج بخش کمی نشان داد که بعد اجتماعی بر سایر ابعاد شناسایی شده کارآفرینی سازمانی تاثیرگذار است. بعد مدیریتی متغیر وابسته و تاثیرپذیر است و در این میان، بعد اقتصادی، بعد سیاسی و بعد الکترونیکی به عنوان متغیرهای پیوندی عمل می کنند

    کلیدواژگان: صنعت حفاری نفت و گاز، کارآفرینی سازمانی، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • لیلا یاراحمدی*، جعفر جعفری صفحات 45-62

    یکی از اصلی ترین فعالیت ها در سازمان توجه به موفقیت های شغلی کارکنان هست و توانمندی هایی که از طریق دانش کسب می کنند؛ بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر مدیریت دانش بر موفقیت مسیر شغلی با میانجی گری توانمندسازی کارکنان بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و با روش توصیفی همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش 320 نفر از کارکنان اداری شرکت ملی فرآورده های نفتی لرستان بود که با استفاده از جدول مورگان 175 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه استفاده گردید و پایایی به روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی و روایی به روش همگرا سنجیده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای Smartpls استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که مدیریت دانش از طریق توانمندسازی کارکنان بر موفقیت مسیر شغلی اثر می گذارد؛ و فرضیه ها تایید شدند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، موفقیت مسیر شغلی، توانمندسازی کارکنان، فرآورده های نفتی
  • سینا اتحادی، عبدالغنی رستگار*، هادی ثنائی پور صفحات 63-82

    هدف از انجام این پژوهش، طراحی الگوی انتقال فناوری های کارآفرینانه در کسب وکارهای حوزه ساخت وساز در صنعت نفت است. این پژوهش از نوع پژوهش های آمیخته اکتشافی است که در گام اول با استفاده از روش داده بنیاد و با تمرکز بر مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با 18 نفر از خبرگان، الگوی مفهومی تحقیق ارایه شد. در گام دوم برای آزمون مدل از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه ساختاریافته از بین 380 نفر نمونه تصادفی از بین مدیران و کارشناسان معاونت مهندسی وزارت نفت گردآوری شد و با استفاده از نرم افزار AMOS تحلیل و آزمون شد. نتایج نشان می دهد، عوامل توجه و حمایت ذی نفعان، تجربه پیشین در انتقال فناوری و شناسایی و کشف فرصت های کارآفرینانه به ترتیب دارای بیشترین میانگین و بیشترین اثر در مدل پارادایم انتقال فناوری های کارآفرینانه از سمت راهبردها به سمت پیامدهای انتقال فناوری های کارآفرینانه بوده است.

    کلیدواژگان: کارآفرینی فناورانه، انتقال فناوری، ساخت وساز، صنعت نفت
  • ابراهیم نظری، یونس وکیل الرعایا*، علی جهان، هادی همتیان صفحات 83-98

    هدف از این مطالعه شناسایی و ارجحیت عوامل موثر استعدادیابی مدیران در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بوده است. روش تحقیق، روش ترکیبی از نوع اکتشافی متوالی و روش نمونه گیری روش هدفمند بوده است. از روش دلفی فازی جهت اجماع نظر صاحب نظران در رابطه با سه بعد توسعه و استفاده از استعداد، حفظ استعداد، شناسایی اکتساب استعداد استفاده شده است که پس از سه مرحله اجماع خبرگان نه زیر عامل تایید شدند. از رویکرد ترکیبی ANP-DEMATEL فازی جهت اهمیت و وزن دهی عوامل و از تکنیک دیمتل فازی جهت بررسی روابط میان عوامل و تاثیرپذیری آن ها استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که عامل توسعه و حفظ استعداد تاثیرپذیرترین و شناسایی و اکتساب استعداد تاثیرگذارترین عامل هستند. بیشترین وزن مربوط به عامل پرورش کارکنان و عوامل ارتباطات تعاملی، مدیریت مسیر شغلی، انگیزشی، فرهنگی و سازمانی و درنهایت مدیریتی و رهبری اولویت های بعدی را کسب کردند که تقریبا  44 درصد از وزن کل عوامل را به خود اختصاص دادند که نشان ازاهمیت بسیار این زیرعوامل است.

    کلیدواژگان: استعدادیابی، انگیزش، استعداد
  • شهلا چراغی، سید احسان امیرحسینی*، احمد ترکفر صفحات 99-120

    هدف پژوهش، تدوین مدل مدیریت عملکرد تربیت بدنی وزارت نفت بر اساس مدل تعالی سازمانی بود. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی است و داده ها به صورت میدانی و به شیوه کیفی، بر اساس نمونه گیری هدفمند با انجام 22 مصاحبه عمیق از مشارکت کنندگان صاحب نظر در ورزش وزارت نفت جمع آوری و پس از هر مصاحبه، کدها استخراج شد. پس از مصاحبه هجدهم، پاسخ ها تکرار پاسخ های مصاحبه های قبلی بود؛ بنابراین مصاحبه ها قطع شد. تجزیه وتحلیل داده ها با شیوه دلفی انجام و مولفه ها و شاخص های مدیریت عملکرد تربیت بدنی وزارت نفت بر پایه اصول تعالی سازمانی شناسایی شد. یافته ها نشان داد که 12 مولفه و 37 شاخص در معیار توانمندسازها و 4 مولفه و 12 شاخص در معیار نتایج به توسعه مدیریت عملکرد تربیت بدنی وزارت نفت کمک می کند. می توان گفت که دستیابی به مولفه های توانمندساز موجب بهبود کیفیت زندگی کاری، بلوغ سیستم و توسعه بهره وری سازمانی در وزارت نفت خواهد شد.

    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، وزارت نفت، تعالی سازمانی
  • فرشید بابااکبری، صدیقه طوطیان اصفهانی*، نازنین پیله وری، حسن رنگریز صفحات 121-138

    پژوهش حاضر، با هدف ارایه مدل تداوم خدمت بازنشستگان با رویکرد مدیریت دانش در شرکت ملی نفت ایران انجام شد نوع پژوهش از نظر هدف، توسعه ای و نوع داده ها آمیخته بود. مشارکت کنندگان در بخش کیفی، خبرگان دانشگاهی و اجرایی که با روش نمونه گیری غیراحتمالی قضاوتی انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه بود. روایی مصاحبه ها از طریق بازآزمون و پرسشنامه نیز توسط خبرگان تایید شد. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی تحلیل مضمون و در بخش کمی نیز مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. یافته ها نشان داد پیشایندهای درون سازمانی اثرگذار، حوزه های ساختاری، قوانین و مقررات، کانون های تفکر، ضعف تخصیص بهینه بودجه و پیشایندهای برون سازمانی، جریان های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، فناوری و بین المللی است. الزامات نهادی، الزامات قانونی و حرفه ای و عوامل تعدیل گر شامل: انطباق قابلیت ها و ظرفیت های تداوم خدمت بازنشستگان و فرهنگ سازی است.

    کلیدواژگان: تداوم خدمت بازنشستگان، مدیریت دانش، شرکت ملی نفت ایران
  • محبوبه رشیدی*، میرعلی سیدنقوی، بهروز رضایی منش، رضا واعظی صفحات 139-154

    پژوهش حاضر، سعی دارد به بررسی چارچوب ارایه شده مدیریت منابع انسانی کارکنان راکد در شرکت نفت بپردازد. این پژوهش از حیث مبانی فلسفی در پارادایم اثبات گرایی، از نوع کمی، کاربردی و قیاسی است. جامعه آماری پژوهش را مدیران و کارشناسان منابع انسانی شرکت نفت در برمی گیرند. پایایی و روایی پژوهش و آزمون نرمال بودن سوالات در نرم افزار Smart PLS سنجیده شده است. آسیب شناسی صورت گرفته با چارچوب ارایه شده در چهارگانه های کارکنان راکد به ترتیب نشان می‏دهد؛ آموزش و توسعه کارکنان مازادمحور با ارزش استراتژیک پایین و شایستگی عمومی به صورت محدود و در راستای شناساندن شرح وظایف و یادگیری مهارت های خاص نیست؛ در کارکنان انباشت محور با عنایت به ارزش استراتژیک بالا و شایستگی عمومی آن ها مبتنی بر فرهنگ سازمانی، توسعه مسیر شغلی و تجربیات کاری نبوده؛ در کارکنان ارزش محور با ملاحظه به ارزش استراتژیک بالا و شایستگی خاص به صورت مستمر و در راستای فرصت های رشد و ارتقاء و توسعه، مبتنی بر خودارزیابی نبوده و در آخر در کارکنان دانش محور با توجه به ارزش استراتژیک پایین و شایستگی خاص آموزش مختص کارکنان توانمند و توسعه مهارت های سازمانی و مبتنی بر خلاقیت و شایستگی نیست.

    کلیدواژگان: کارکنان راکد، چالش ها، آموزش، توسعه، آسیب شناسی، شرکت نفت
  • علی نجفی*، حمید رحیمیان، عباس عباس پور، مرتضی طاهری صفحات 157-176

    هدف پژوهش حاضر، بازطراحی الگوی 70:20:10 در شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. علیرغم شواهدی درباره اثربخشی و به کارگیری آن در شرکت های بین المللی، پژوهشی جهت شناسایی نقاط قوت، ضعف و اصلاحات یافت نشد. روش پژوهش، کیفی از نوع پژوهش تکوینی است؛ و داده ها با استفاده از مصاحبه و بررسی اسناد گردآوری شد؛ در آن 11 نفر (6 نفر متخصص آموزش سازمانی و 5 نفر از کارکنان از سایر مدیریت ها) در مرحله پیاده سازی و 12 نفر در مرحله اعتباریابی این الگو شرکت داشتند. یافته های حاصل از این بخش منجر به تدوین الگوی انطباقی شامل 5 نقش: کارآگاه عملکرد، معمار عملکرد، استاد خلق عملکرد، بازی پرداز عملکرد و پیگیر عملکرد و 22 زیر وظیفه از 31 زیر وظیفه اصلی الگو شد. درنهایت الگوی انطباقی، با حضور 12 نفر از خبرگان مورد اعتبارسنجی محتوایی و ساختاری قرار گرفت

    کلیدواژگان: الگوی 70:20:10، پژوهش تکوینی، یادگیری محیط کار، شرکت ملی صنایع پتروشیمی
  • خدیجه قنبریها*، غلامرضا شمس، فرنوش اعلامی صفحات 179-198

    هدف پژوهش حاضر شناسایی چالش‏ها و فرصت‏های توسعه سازمانی از طریق فناوری در صنعت نفت بود. این پژوهش، بر اساس نوع هدف، توسعه‏ای و به لحاظ روش، کیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارکنان در بخش صنعت نفت بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند با تعداد 13 نفر از مدیران و کارکنان مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. متن مصاحبه ‏ها با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون تجزیه وتحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که چالش های توسعه سازمانی در 6 مقوله (مقاومت کارکنان؛ نادیده گرفتن روابط بین فردی؛ موانع ارتباطی و اطلاعاتی؛ نامشخص بودن شرایط احراز شغل؛ ساختار امنیتی ضعیف و عدم انطباق با باورها و ارزش ها) و فرصت ها در 12 مقوله (مدیریت زمان؛ تسهیل تصمیم گیری؛ صرفه جویی اقتصادی؛ قدرت رقابت پذیری؛ پویایی سیستم؛ شکل گیری سازمان یادگیرنده؛ ارتباطات شبکه ای؛ بین المللی کردن ارتباطات؛ شایسته سالاری؛ استاندارد کردن فعالیت ها و فرایندها؛ توسعه زیرساخت ها و اجتماعی شدن کارکنان) نمود پیدا کرده اند.

    کلیدواژگان: توسعه سازمانی، چالش ها و فرصت ها، صنعت نفت، فناوری
|
  • Mahdi Sahafzadeh, Naser Bagheri Moghaddam*, Meisam Shahbazi Pages 1-22

    In this descriptive qualitative research with case study research strategy, the Iranian oil industry innovation system in the form of adopting a structural and functional approach (systemic approach) in depth and in its natural context from the perspective of the participants studied. Based on theoretical framework that includes five systemic components of innovation system, actors and relationships between them have been identified. In order to ensure validity of the structure, multiple information sources (interviews, observations and document analysis) is used. Also to achieve external validity, previous theories have been used as the initial theoretical framework of the research. The absorption and development of strategic knowledge and technologies of the oil industry was introduced as the main function of the system and three sub-functions identified for it. Identifying 29 existing structural and functional challenges from the perspective of experts has complemented the understanding of this system. Finally, policy proposals are presented.

    Keywords: Innovation System, Systematic Approach, Technology, Innovation Development, Oil Industry
  • Siross Tahmasebizadeh, Manijeh Haghighinasab*, Afsaneh Zamanimohgadam Pages 23-44

    Today, oil is a strategic commodity in the world that, in addition to focusing on development, makes industrial capacities more active or creates new capacities and industries. Considering the importance of intrapreneurship in the oil and gas drilling industry, the present study was conducted with the aim of interpretive structural modeling of intrapreneurship in the oil and gas drilling industry. This study was conducted by mixed research method with the help of interviews and questionnaires and by content analysis and interpretive structural modeling (ISM) methods. The statistical population in the qualitative section includes academic experts, senior and middle managers of the Northern Drilling Company. In this study, purposive sampling method was used to select experts and the selection of experts was continued until the theoretical saturation was reached. According to this issue, 12 people were selected as a statistical sample. The statistical population in the quantitative part is the employees of the Northern Drilling Company, and by available sampling, 30 people were selected as the statistical sample. According to the results of the quality section, finally 5 dimensions, 14 main components and 119 sub-components intrapreneurship were identified in North Drilling Company. The results of the quantitative section also showed that the social dimension affects other identified dimensions of intrapreneurship. The managerial dimension is a dependent and influential variable, and among these, the economic dimension, the political dimension and the electronic dimension act as link variables.

    Keywords: Oil, Gas Drilling Industry, intrapreneurship, Interpretive Structural Modeling
  • Leila Yrahmadi*, Jafar Jafari Pages 45-62

    One of the main activities in the organization is to pay attention to the career success of employees and the capabilities that they gain through knowledge. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of knowledge management on career success mediated by employee empowerment. This research is applied in terms of purpose and was done by descriptive-correlation method. The statistical population of the study was 320 administrative employees of Lorestan National Petroleum Products Company who 175 people were selected as a sample by simple random method using Morgan table. A questionnaire was used to collect research data and reliability was measured by Cronbach's alpha method and combined reliability and validity were measured by convergent method. The structural equation modeling approach and Smartpls software were used to analyze the data. The results indicate that knowledge management affects the success of the career path through employee empowerment. And the hypotheses were confirmed.

    Keywords: Knowledge Management, Career Success, Employee Empowerment, Petroleum Products
  • Sina Ettehadi, Abdolghani Rastegar*, Hadi Sanaeepour Pages 63-82

    The purpose of this study is to design a model for the transfer of entrepreneurial technologies in construction businesses in the oil industry. This research is a kind of exploratory mixed research that in the first step using the data foundation method and focusing on in-depth and semi-structured interviews with 18 experts, the conceptual model of the research was presented. In the second step, the structural equation modeling method was used to test the model. Data were collected through a structured questionnaire from among 380 random samples among managers and experts of the Deputy Minister of Engineering of the Ministry of Oil and were analyzed and tested using AMOS software. The results show that the factors of attention and support of stakeholders, previous experience in technology transfer and identification and discovery of entrepreneurial opportunities have the highest average and the most effect in the paradigm model of entrepreneurial technology transfer from strategies to consequences of entrepreneurial technology transfer.

    Keywords: Technological entrepreneurship, technology transfer, construction, Oil Industry
  • Ebrahim Nazari, Younos Vakil Alroaia*, Ali Jahan, Hadi Hematian Pages 83-98

    The purpose of this study was to evaluate and prioritize the effective factors of talent identification of managers in the National Iranian Oil Products Distribution Company. The fuzzy Delphi method has been used for the consensus of experts on the three dimensions of talent development and use, talent retention, talent identification and talent acquisition. The combined approach of fuzzy ANP-DEMATEL has been used for the importance and weighting of factors and the fuzzy DEMATEL technique has been used to investigate the relationships between factors and their effectiveness. The results of the research showed that the factor of talent development and retention is the most effective factor and the factor of talent identification and acquisition is the most effective factor. The highest weight is related to the staff training factor, which won the first priority. Interactive communication factors, career path management, motivation, culture and organization, and finally management and leadership gained the next priorities, which accounted for approximately 44% of the total weight of factors. Thesesub-factorsarevery important

    Keywords: talent identification, motivation, talent
  • Shahla Cheraghi, Seyed Ehsan Amirhosseini*, Ahmad Torkfar Pages 99-120

    The purpose of this study was to develop a model for managing the performance of physical education of the Ministry of Oil based on the organizational excellence model. This research is applied in terms of purpose and the data were collected in the field and qualitatively, based on purposive sampling by conducting 22 in-depth interviews with expert participants in sports in the Ministry of Oil. After each interview, codes were extracted. After the 18th interview, the answers were a repetition of the previous interviews. Therefore, the interviews were interrupted. Data analysis was performed by Delphi method and components and indicators of physical education performance management of the Ministry of Oil were identified based on the principles of organizational excellence. Findings showed that 12 components and 37 indicators in the criteria of enablers and 4 components and 12 indicators in the criteria of results help to develop the management of physical education performance of the Ministry of Oil. It can be said that achieving the empowering components will improve the quality of working life, system maturity and the development of organizational productivity in the Ministry of Oil.

    Keywords: Performance Management, Ministry of Oil, Organizational Excellence
  • Farshid Babaakbari, Sedighe Tootian Esfahani*, Nazanin Pilevari, Hassan Rangriz Pages 121-138

    The present study aimed to provide a model of retirement continuity with knowledge management in the National Iranian Oil Company, the type of research in terms of purpose, development and data type. Participants in the qualitative section, academic and executive experts were selected by non-probability sampling method. Data collection tools were semi-structured in the qualitative part of the interview and questionnaire in the quantitative part and continued until the theoretical saturation stage. Data analysis method was used in the qualitative part of thematic analysis and in the quantitative part of structural equation modeling and confirmatory factor analysis. Findings showed that effective internal antecedents are structural areas, laws and regulations, think tanks, poor budget allocation and external antecedents, political, socio-cultural, economic-technological, international and organizational currents. Institutional requirements include legal and professional requirements and moderating factors, including: compliance with the capabilities and capacities of retiree service and culture building.

    Keywords: Continuity of retirement service, knowledge management, National Iranian Oil Company
  • Mahboubeh Rashidi*, Mirali Sayyed Naghavi, Behrooz Rezaeimanesh, Reza Vaezai Pages 139-154

    The present study aimed to provide a model of retirement continuity with knowledge management in the National Iranian Oil Company, the type of research in terms of purpose, development and data type. Participants in the qualitative section, academic and executive experts were selected by non-probability sampling method. Data collection tools were semi-structured in the qualitative part of the interview and questionnaire in the quantitative part and continued until the theoretical saturation stage. Data analysis method was used in the qualitative part of thematic analysis and in the quantitative part of structural equation modeling and confirmatory factor analysis. Findings showed that effective internal antecedents are structural areas, laws and regulations, think tanks, poor budget allocation and external antecedents, political, socio-cultural, economic-technological, international and organizational currents. Institutional requirements include legal and professional requirements and moderating factors, including: compliance with the capabilities and capacities of retiree service and culture building.

    Keywords: Continuity of retirement service, knowledge management, National Iranian Oil Company
  • Ali Najafi*, Hamid Rahimian, Abbas Abbaspour, Mortaza Taheri Pages 157-176

    This study aimed to redesign an 70:20:10 model at the national petrochemical company. Despite the evidence of its effectiveness and its application at international companies, research to identify the strengths, weaknesses and possible modification was not found. The research method is qualitative of the type of formative research; and the data were collected using interviews and review of documents. 11 employees (six organizational training experts and five employees from department other) in the implementation stage and 12 employees in the validation stage were involved in the study. on the study, four questions relating to the strengths, weaknesses and possible modifications of the model were answered using formative research. The findings from this section led to the developing of an adaptive model including five roles: Performance Detective, Performance Architect, Performance Master Builder, Performance Game Changer and Performance Tracker and 22 sub – task of 31 subs – tasks of the model. Finally, the adaptive model, with 12 experts, was approved by the content and structural validation panel method.

    Keywords: 70:20:10 Model, Formative Research, Workplace Learning, National Petrochemical Company
  • Khadijeh Ghanbariha*, Gholamreza Shams, Farnoosh Aalami Pages 179-198

    The purpose of this study was to identifying the challenges and opportunities of organizational development in the oil industry through technology. This research was from a type qualitative research. The statistical population of the study included managers and employees in the oil industry. Semi-structured interviews were conducted using targeted snowball sampling method, 13 managers and employees in the oil industry. After the interview, the text of the interviews was analyzed using thematic analysis technique. The results showed that organizational development challenges in six of category (employee resistance, ignoring interpersonal relationships, communication and information barriers, uncertainty about job conditions, weak security structure and non-compliance with beliefs and values) and opportunities in six of category (management and decision facilitation, economic savings, competitiveness, system dynamics, formation of the learning organization, network communication, internationalization of communication, meritocracy, standardization of activities and processes, development of infrastructure and employee socialization) are manifested.

    Keywords: Organizational development, challenges, opportunities, oil industry, technology